Imbir do ssania lub dodany do gorącej wody, herbaty czy kawy

Plasterek można ssać kilka razy dziennie gdy boli nas gardło lub dodać do gorącej herbaty lub wody. Niektóre osoby, bardzo lubią wypić czarną kawę z imbirem, co jest dobrym pomysłem na okres zimowy i alternatywą dla mleka! W okresie jesienno – zimowym imbir możemy dołożyć również do gorącego piwa celem rozgrzania zmarzłego organizmu. Jego smak jest ostry i jeżeli dołożymy jego dyzo, woda będzie nie do wypicia. Imbir powinien być jasny, soczysty i młody. Przygotowujemy bezpośrednio przed spożyciem.

Na co pomaga nam Imbir?

  • posiada walory smakowe i można dodać go do potraw i napojów
  • rozgrzewa
  • stosujemy przy infekcjach i przeziębieniach
  • wskazany na mdłości w okresie ciąży (konsultacja z lekarzem)
  • posiada działanie przeciwzakrzepowe
  • działanie przeciw wirusowe i bakteryjne
  • działanie przeciwzapalne
  • badania naukowe wykazują działanie przeciw rakowe, bardzo ważne zwłaszcza przy nowotworze prostaty i guzach
  • działanie antyoksydacyjne
Iwona Andrys
www_ikona

Nasze serwisy

Szukaj na stronie