Warzywa
Zobacz jak poszczególne warzywa wpływają na Twoje zdrowie zależnie od grupy krwi.
Legenda do tabel żywności
0 - obojętne dla organizmu
+ - wskazane dla organizmu
- - niekorzystne dla organizmu
produkt / grupa krwi | 0 | A | B | AB |
---|---|---|---|---|
bakłażan | 0 | - | + | + |
botwina | + | + | + | + |
brokuły | + | + | + | + |
brukselka | 0 | 0 | + | 0 |
buraki czerwona | 0 | 0 | + | + |
Cebula,żółta, biała, czerwona | + | + | 0 | 0 |
chrzan | + | + | 0 | 0 |
cukinia | 0 | + | 0 | 0 |
cykoria | + | + | 0 | 0 |
czosnek | 0 | + | 0 | + |
dynia | + | + | - | 0 |
grzyby boczniaki | 0 | 0 | 0 | 0 |
kabaczek, patison | 0 | 0 | 0 | 0 |
kalafior | - | 0 | + | + |
kalarepa | + | + | 0 | 0 |
kapusta biała, czerwona, pekińska | - | - | + | 0 |
kapusta włoska | + | + | + | + |
kukurydza | - | 0 | - | - |
marchew | 0 | + | + | 0 |
ogórek | - | 0 | 0 | + |
oliwki czarne | - | - | - | - |
oliwki zielone | 0 | 0 | - | 0 |
papryka czerwona | 0 | - | + | - |
papryka zielona i żółta | 0 | - | + | - |
pędy bambusa | 0 | 0 | 0 | 0 |
pieczarki | + | + | 0 | 0 |
pietruszka | 0 | 0 | 0 | 0 |
pomidor, sok pomidorowy | 0 | 0 | - | - |
por | - | + | 0 | 0 |
rzepa | + | + | 0 | 0 |
rzodkiew | 0 | 0 | 0 | 0 |
rzodkiewki | 0 | 0 | - | - |
sałata | 0 | 0 | 0 | 0 |
sałata rzymska | + | + | 0 | 0 |
seler | 0 | 0 | 0 | 0 |
seler naciowy | 0 | + | 0 | + |
szparagi | 0 | 0 | 0 | 0 |
szpinak | + | + | 0 | 0 |
ziemniaki | - | - | 0 | 0 |