Ryby i owoce morza
Zobacz jak ryby i owowce morza wpływają na Twoje zdrowie zależnie od grupy krwi.
Legenda do tabel żywności
0 - obojętne dla organizmu
+ - wskazane dla organizmu
- - niekorzystne dla organizmu
produkt / grupa krwi | 0 | A | B | AB |
---|---|---|---|---|
Bieługa | 0 | - | - | - |
Dorsz | + | + | + | + |
Flądra | 0 | - | + | - |
Halibut | + | - | + | - |
Homar | 0 | - | - | - |
Jesiotr | + | 0 | + | + |
Karp | 0 | + | 0 | 0 |
Kawior | - | - | + | 0 |
Kraby | 0 | - | - | - |
Krewetki | 0 | - | - | - |
Łosoś | + | + | + | + |
Łosoś wędzony | - | - | - | - |
Makrela | + | + | + | + |
Małże | 0 | - | - | - |
Morszczuk | 0 | - | + | + |
Okoń bialy | + | 0 | 0 | 0 |
Okoń morski | 0 | 0 | 0 | 0 |
Okoń srebrny | 0 | + | 0 | 0 |
Ostrygi | 0 | - | - | - |
Pstrąg tęczowy | + | + | 0 | + |
Pstrąg morski | 0 | + | + | + |
Sardela | 0 | - | - | - |
Sardynka | + | + | + | + |
Sieja | + | + | 0 | 0 |
Sola | + | - | + | 0 |
Sum | - | - | 0 | 0 |
Szczupak | + | + | + | + |
Śledż | + | - | 0 | 0 |
Śledż marynowany | - | - | 0 | - |
Ślimaki | 0 | + | - | + |
Tuńczyk (albacore) | 0 | 0 | 0 | + |
Tuńczyk błękitnopłetwy | + | - | 0 | 0 |
Węgorz | 0 | - | - | - |