Dieta dla grupy krwi “AB” tzw, Enigma

Grupa krwi AB występuje rzadko wyłoniła się z przemieszczenia kaukaskiej grupy A z mongolska grupa B. Jest to najmłodsza grupa krwi i posiadaczami jej jest mniej niż 5% populacji. Ponieważ ludzie z grupa krwi AB dziedziczą tolerancje zarówno grup A jak i B. Grupa ta ma zwiększoną zdolność do wytwarzania przeciwciał na infekcje bakteryjne. Z uwagi na to, ze grupa AB nie wytwarza żadnych przeciwciał, przeciw grupom A i B może być bardziej podatna na pewne rodzaje raka. Grupa AB jako pierwsza przyjęła układy odpornościowe, z których jedyne ucznia ja silniejsza a inne są z nimi w konflikcie.

  • Współczesne połączenie grupy A i B
  • Odpowiedz “kameleona” na zmiany środowiskowe i pokarmowe
  • Wrażliwy przewód pokarmowy
  • Zbyt tolerancyjny układ odpornościowy
  • Najlepiej reaguje na stres duchowo z pomocą fizycznej aktywności i twórczej energii
  • Ewolucyjna tajemniczość

Grupa “AB”
Ich osobowość powoduje, że są to osoby popadające w skrajności. Potrafią się przyłożyć do pracy i  wykonać ją profesjonalnie lub po prostu odpuścić. W życiu zawodowym najlepiej sprawdzają się w dyplomacji, ponieważ potrafią szybko adoptować się do każdej sytuacji i rozwiązywać skomplikowane problemy. Wadą ich jest niezdolność podejmowania szybkich decyzji.

Osoby posiadające grupę krwi  AB i skłonności?

  • metabolizm i zdolność do reakcji na stres osób z grupą krwi “AB” jest mieszanką wszystkich  grup,
  • mało odporny system immunologiczny, częste infekcje,
  • skłonność do depresji,
  • zaburzenia układu krążenia,
  • nowotwory.

Odżywianie się zgodnie z grupą krwi, korzystnie wpływa na odporność immunologiczną organizmu. Zawarte w pokarmach lektyny są czynnikiem wpływającym na Twoją odporność i równowagę, homeostazę organizmu.
Jeżeli podane z żywnością lektyny są niezgodne z antygenami naszej grupy krwi, to wchodzą w reakcje ze specyficznymi elementami różnych komórek (krwinek czerwonych, komórek błony śluzowej jelit) co prowadzi do jej uszkodzenia.
Jelito nie może przepuścić więcej niż 5 %.spożywanych lektyn. Pomiędzy krwią a Twoimi posiłkami zachodzi reakcja chemiczna. Lektyny – białka, współdziałając z antygenami mają właściwości aglutynujące czyli zlepiające krwinki lub nie powodujące zlepiania. Zlepianie krwinek   może powodować szereg problemów ze zdrowiem.

Iwona Andrys

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

www_ikona

Nasze serwisy

Szukaj na stronie